Το Διεθνές Ροταρυ μαζί με τη UNICEF, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, άλλους οργανισμούς και πολλές κυβερνήσεις και με την υποστήριξη ιδρυμάτων όπως το "Bill and Melinda Gates Foundation" και εκατομμυρίων εθελοντών σε όλο τον κόσμο, συμμετέχουν και στηρίζουν την εξαιρετικά φιλόδοξη εκστρατεία για την απαλλαγή του κόσμου από την πολιομυελίτιδα.

Το 1985 είχαν διαπιστωθεί ιατρικά περισσότερα από 350.000 κρούσματα πολιο-μυελίτιδας σε 125 χώρες. Σήμερα, ύστερα από σχεδόν 3 δεκαετίες πραγματικής μάχης κατά της φοβερής ασθένειας, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στην επίτευξη του αρχικού μας στόχου. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχουν αναφερθεί μόλις 115 κρούσματα πολιομυελίτιδας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 103 σε μόλις 3 χώρες, τη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να απαλλάξουμε τον κόσμο από την ασθένεια. Αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας!! Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα, θέτοντας σε κίνδυνο όλες αυτές τις τεράστιες προσπάθειες τόσων χρόνων. Είναι χρέος μας να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε τα κέρδη πολυετών προσπαθειών εξασφαλίζοντας ότι δεν θα επιμολυνθούν πληθυσμοί σε χώρες που έχουν ήδη απαλλαγεί από την ασθένεια και για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο της οριστικής εκρίζωσης της φονικής ασθένειας από τον πλανήτη.

Στην προσπάθεια αυτή επιθυμούμε να σας έχουμε συμπαραστάτες. Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής διοργανώνει και συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια παίρνοντας μέρος σε μια πρωτότυπη δράση που καλύπτει τη Β. Ελλάδα. Μια ομάδα ροταριανών θα ξεκινήσει την πορεία της από την Κομοτηνή και θα τερματίσει στην Θεσσαλονίκη, περνώντας από Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Αμφίπολη την Παρασκευή 24 Οκτώβριου 2014 συγκεντρώνοντας χορηγίες από φίλους υποστηρικτές της σημαντικής αυτής εκστρατείας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την δράση μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο

6976636162 Προυσανίδης Γεωργιος Πρόεδρος Ρ.Ο.Κομοτηνής
6944686625 Καλφας Γεωργιος Γραμματέας Ρ.Ο.Κομοτηνής


Με εκτίμηση,


Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής

Επικοινωνία
Συνδεθείτε μαζί μας
Rotary Club of Komotini 2014-15
Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής
Αγχιάλου 53
69100, Κομοτηνή
Προυσανίδης Γεώργιος : 6976636162
Κάλφας Γεώργιος : 6944686625
rckomotini@gmail.com